Компютрите за фертилност Lady-Comp® и pearly® измерват вашата базална температура с изключително чувствителния сензор (точен до 1/100 от градуса) всяка сутрин, когато се събудите.  Те автоматично я сравняват с био-математичния си софтуер, базиран на събрани данни от месечните цикли на 900 хиляди жени, участвали в разработката на продуктите. Тази голяма база данни спомага за точно анализиране и определяне на вашия индивидуален месечен цикъл. Точно поради тази причина компютрите за фертилност Lady-Comp® и pearly® са клинично доказано най-точните уреди на пазара. Тяхната точност е 99.3% още от първото им използване!

КАКВО Е ПЪРЛ ИНДЕКС?

В сферата на медицината, Пърл индексът се използва за определяне на ефективността на даден метод на контрацепция. Ако 100 жени използват определен метод за контрацепция в срок от една година и една жена забременее, то Пърл индексът на този метод е 1.0.

С Пърл индекс 0.7, компютрите за фертилност на Valley Electronics са на челно място сред природосъобразните методи за предпазване от бременност и семейно планиране.

Пърл индекс стойности на най-използваните противозачатъчни методи:

Противозачатъчните таблетки имат Пърл индекс от 0.1 до 0.9.

Пърл индексът на диафрагмите варира между  1 и 3. 

Пърл индексът на презервативите е 3 до 5.