ИМАМ НЕРЕДОВЕН ЦИКЪЛ. МОГА ЛИ ДА ИЗПОЛЗВАМ УРЕДА?
Да. Компютрите за определяне на фертилността Lady-Comp® и pearly® са създадени да се настройват към индивидуалния цикъл на жената. Отклонения от няколко дни няма да се отразят върху ефективността на устройството.

КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО ПРОПУСНА НЯКОЛКО ИЗМЕРВАНИЯ?
Нищо. Базирайки се на вече запазените температурни данни, компютърите за определяне на фертилността могат да определят фертилните и нефертилните дни на жената. Въпреки това Ви препоръчваме да измервате температурата си възможно най-редовно.

КОГА МОГА ДА ЗАПОЧНА ДА ИЗПОЛЗВАМ LADY-COMP®?
Още от първия ден, в който го получите. Ако току-що сте спрели да използвате противозачатъчни таблетки може да започнете използването на Lady-Comp® веднага или да изчакате първия ден на следващата менструация.

КЪДЕ СЕ ИЗМЕРВА ТЕМПЕРАТУРАТА?
Температурата се измерва орално. Сензорът се поставя под езика.

В ОПАКОВКАТА НА УСТРОЙСТВОТО ИМА ЛИ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО МУ?
Да, можете да започнете използването му веднага.

ПРИ ЕВЕНТУАЛНО БОЛЕДУВАНЕ НАМАЛЯВА ЛИ СЕ ЕФЕКТИВНОСТТА НА УРЕДА?
Не. Повишаването на температурата поради болест се отчита от устройството с буквата "F". През тези дни компютърът за фертилност ще индикира жълта светлина. Препоръчително е да не мерите температурата си докато сте болна.

КАКВО Е ПРИРОДОСЪОБРАЗНО СЕМЕЙНО ПЛАНИРАНЕ?
Природосъобразни методи за семейно планиране са безвредни за здравето методи за предпазване/планиране на бременност.

МОГАТ ЛИ ДАННИТЕ МИ ДА СЕ ИЗГУБЯТ?
Не, паметта на Lady-Comp® не се влияе от евентуално изключване поради изтощена батерия. Информацията не може да бъде изтрита дори и при грешка, например ако дете си играе с устройството.

ИМАМ НЕРЕДОВЕН РЕЖИМ НА СПАНЕ - РАБОТА НА СМЕНИ, СТАВАНЕ ПРЕЗ НОЩТА, СПАНЕ ДО КЪСНО ПРЕЗ УИКЕНДИТЕ. МОГА ЛИ ДА ИЗПОЛЗВАМ LADY-COMP®?
Да, новото поколение устройства Lady-Comp® е специално създадено за жени с нередовен режим на спане. Жени, които трябва да се грижат за своите бебета, могат съвсем спокойно да използват уреда.

ИМАМ БЕБЕ И ТРЯБВА ДА СТАВАМ ЧЕСТО ПРЕЗ НОЩТА. МОГА ЛИ ДА ИЗПОЛЗВАМ LADY-COMP®?
Да. Основното правило на базалния метод за определяне на овулацията е жената да има поне 5 последователни часа спане. Ако жената е спала по-малко време, то тя не трябва да измерва температурата си през този ден. Благодарение на специалния си софтуер, Lady-Comp® може да предвиди пропуснатите измервания стига пропуските да не са прекалено чести.

КАКВО СТАВА АКО ЖЕНАТА Е ИМАЛА 5 ЧАСА СПАНЕ, НО НЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ? В ТОЗИ СЛУЧАЙ НЕ Е ЛИ ОПАСНО ДА СЕ РАЗЧИТА НА УСТРОЙСТВОТО?
Имаме много клиенти, който са в такава ситуация и нямат проблеми. Има три варианта:
1.Ако станете преди или след времето за измерване на температурата - В този случай просто измерете температурата си когато станете (максимален интервал за измерване е 3 часа преди или 3 часа след нагласена аларма).
2. Спали сте няколко часа, но бебето Ви събуди преди периода за мерене на температурата. В този случай трябва да имате време поне за още 1 час сън, след като се погрижите за детето, за да може да измерите температурата си правилно.
3. Ако сте стояли будна цяла нощ, не трябва да измервате температурата си. Пропускането на измерване няма да се отрази на сигурността и ефективността на устройството.

СКОРО  ЩЕ БЪДА В МЕНОПАУЗА. МОГА ЛИ ВСЕ ОЩЕ ДА ИЗПОЛЗВАМ LADY-COMP®?
Да, дори тогава устройството е надеждно. Евентуални забавяния на овулацията или неосъществена овулация ще бъдат индикирани от устройството със жълта светлина.

АКО СЪМ СПАЛА МАЛКО ИЛИ СЪМ УПОТРЕБИЛА АЛКОХОЛ, ЩЕ ПОВЛИЯЕ ЛИ НА ИЗМЕРЕНАТА ТЕМПЕРАТУРА? ЩЕ МОГА ЛИ ДА РАЗЧИТАМ НА ТОЧНОСТТА НА УСТРОЙСТВОТО?
Да, ще можете да разчитате на устройството. Lady-Comp® ще реагира спрямо вече запомнените данни за вашия цикъл, измерената температура ще бъде разпозната като статистическа грешка или устройството може да индикира жълта светлина.

СПЕРМАТОЗОИДИТЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ ДО 5 ДНИ И ФЕРТИЛНИЯТ ПЕРИОД НА ЖЕНАТА ЗАПОЧВА 5 ДНИ ПРЕДИ ОВУЛАЦИЯ. УСТРОЙСТВОТО ИНДИКИРА ЛИ ТЕЗИ 5 ДНИ ПРЕДИ ОВУЛАЦИЯ КАТО ОПАСНИ?
Да, устройството взима в предвид тези 5 дни. Lady-Comp® известява своята притежателка 5 дни преди овулация и в деня на овулация, че е опасно да се извършва полов акт без предпазни средства.

МОГА ЛИ ДА ИЗПОЛЗВАМ LADY-COMP® С БАТЕРИИ?
Да, уредът може да бъде използван както с обикновенни, така и с акумулаторни батерии. Можете да използвате устройството приблизително 2 месеца с един комплект батерии.

МОЖЕ ЛИ СОФТУЕРА НА LADY-COMP®  ДА БЪДЕ ПОДНОВЕН (UPGRADE) ДО ТОЗИ НА LADY-COMP® BABY?
Да, срещу заплащане. Можете да се свържете с нашите специалисти и те ще Ви помогнат.

МОГА ЛИ ДА ИЗПОЛЗВАМ УСТРОЙСТВОТО ДОРИ И ПРИ ПЪТУВАНЕ В РАЗЛИЧНИ ЧАСОВИ ЗОНИ?
Да, просто настройте часовника на уреда на новата часова зона. Можете да носите своя Lady-Comp® дори във ръчния си багаж. При закупуване Lady-Comp® и pearly®

ПО КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВАТ ПРОДУКТИТЕ НА LADY-COMP® ОТ ДРУГИ КОМПЮТРИ ЗА ФЕРТИЛНОСТ?
С помощта на чувствителен сензор уредът ежедневно отчита и автоматично сравнява отчетената базална температура с база данни от предишни периоди, като прави точно заключение дали в следващите 24 часа за вас е безопасно да имате полов контакт без риск от забременяване. Уредът също така дава 6 дневна прогноза за фазата от месечния цикъл на женския организъм. Всичко, което трябва да направи жената, е да натисне бутона и да измери базалната си температурата, поставяйки сензора под езика. Отнема само 30 секунди! Компютърът за фертилност притежава вградена аларма, която всекидневно подсеща използващата го жена за времето, по което трябва да бъде измерена базалната температура. Също така уредът има 6 часов период за измерване на температурата, правейки го изключително удобен за използване. Lady-Comp® и pearly® са изключително лесни за използване и имат клинично доказана ефективност 99.3%. Те са изцяло замислени и произведени в Германия. Производителят на компютри за фертилност Валей Електроникс съществува от 1986г.

ЗАЩО ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИТЕ ТАБЛЕТКИ И ДРУГИ МЕТОДИ ПРЕДПАЗВАЩИ ОТ ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ, НАПРИМЕР СПИРАЛИТЕ, ЧЕСТО ПРЕЧАТ НА ЕМБРИОНА ДА СЕ ИМПЛАНТИРА В ЛИГАВИЦАТА НА МАТКАТА?
Хормоналните контрацептиви често пречат на ембриона да се имплантира в лигавицата на матката. Използвайки ги жената все пак може да зачене ембрион, който поради вредните хормони не може да се имплантира.

МОЖЕ ЛИ МЛАДИ МОМИЧЕТА ДА ИЗПОЛЗВАТ LADY-COMP®?
Разбира се. Lady-Comp® е една природосъобразна алтернатива на вредните хормонални контрацептиви, които вредят на здравето на младите момичета и жени.

КОЛКО Е СИГУРЕН LADY-COMP®?
Компютърът за фертилност Lady-Comp® измерва вашата температура всяка сутрин когато се събудите с изключително чувствителния сензор ( 1/100 градуса точен).  След това автоматично я сравнява с био-математичния си софтуер и всичките събрани данни от месечните цикли на стотици хиляди жени. Тази голяма база данни спомага за точно определяне и анализиране на вашия индивидуален цикъл. Точно поради тази причина компютърът за фертилност Lady-Comp® е един от най-добрите и ефективни уреди, следящи вашата овулация! Неговата точност е 99.3% още от първото му използване.

КАКВО Е ПЪРЛ ИНДЕКС?
В сферата на медицината, Пърл индексът се използва за определяне на ефективността на даден метод на контрацепция. Ако 100 жени използват определен метод за контрацепция за една година и една жена забременее, то Пърл индексът на този метод е 1.0.

ВСЕ ОЩЕ КЪРМЯ СВОЕТО БЕБЕ. КОГА ЩЕ МОГА ДА ЗАПОЧНА ДА ИЗПОЛЗВАМ LADY-COMP®?
Можете да започнете да използвате компютъра за фертилност от началото на първата менструация.

ВИНАГИ ЛИ ТРЯБВА ДА МЕ СЪБУЖДА LADY-COMP® ИЛИ МОГА ДА СИ ИЗМЕРВАМ ТЕМПЕРАТУРАТА ДОРИ И БЕЗ АЛАРМА?
Алармата е направена за улеснение на клиентите, измерването на температурата по никакъв начин не се влияе от алармата.

ИМА ПОСТОЯНЕН ПРОГРЕС В ТЕХНОЛОГИИТЕ. LADY-COMP® ЩЕ БЪДЕ ЛИ ОБНОВЯВАН С ТЕЧЕНИЕ НА ВРЕМЕТО?
Да, Lady-Comp® e на пазара от 1986 година. Нашите компютри за фертилност се обновяват, като се използват данни от последните научни изследвания.

КАК ИЗГЛЕЖДА LADY-COMP® И КОЛКО Е ГОЛЯМ?
Има снимки на всички продукти в сайта. Устройството е черно-бяло, със синьо-зелени копчета и сензор за измерване на температурата. Диаметърът му е около 9 см. Тежи около 200 гр. Уредът е много удобен за пътуване и лесно се побира на нощното Ви шкафче.

ИЗМЕРВАНЕТО НА ТЕМПЕРАТУРАТА ВЛИЯЕ ЛИ СЕ ОТ ПРИЕМА НА МЕДИКАМЕНТИ?
Зависи от това какви медикаменти използвате. Ако рядко пиете обезболяващи не се наблюдават изменения в температурата. Ако пиете лекарство за дълъг период от време и то влияе на базалната Ви температура, то преустановете измерването на температурата, докато не спрете лечението.